Portal @lfa  - Udruga za kreativni razvoj Web povezuje ljude Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva
Amatersko kazalište Belišće

Antun Luli?

SlikaRođen 1927.g. svoju glazbenu aktivnost započeo je u tamburaškoj sekciji RKUD-a "Lazo Radojević – Putnik" 1953.g. kada je orkestar gotovo isključivo pratio folklorni ansambl društva. Osnivanjem zabavnog orkestra pri Amaterskom kazalištu 1959.g. postaje prvi glazbeni voditelj tog orkestra, svira klavir i uvježbava soliste, te godinama ostaje prisutan u direktnom stvaranju tadašnjih programa pod nazivom "Kulturno-zabavne večeri " i "Zabavni petak".

Pri industrijskoj školi u Belišću formira tamburaški orkestar a nešto kasnije i pri klubu omladine tadašnjeg Kombinata "Belišće", koji uspješno vodi nekoliko godina. Prema potrebi pomaže u glazbenoj sekciji kazališta svirajući klavir ili harmoniku, a u pojedinim kazališnim predstavama sudjeluje zajedno s tamburaškim orkestrom Omladinskog kluba.

1984.g. Lulić i tamburaški orkestar iz Omladinskog doma prelaze u Amatersko kazalište i on od tada isključivo radi kao voditelj i dirigent tog orkestra. Zahvaljujući njegovom aranžmanu, skladba Sigmunda Romberga "Belišće marš" doživjela je izvođenje na tamburici, snimanje glazbene emisije na Radio stanici Osijek s tamburaškim orkestrom i solistima 1986.g. za program Radio stanice Zagreb.

S puno uspjeha vodi i zbor Župe Sv. Josipa Radnika u Belišću, a u osnovnoj školi radi kao nastavnik glazbenog odgoja.

U glazbenom životu Belišća bio je prisutan preko 30 godina. Umro je 1990.g.

Najveću aktivnost posvetio je radu u Amaterskom kazalištu i s toga se 2000.g. započelo s održavanjem glazbenog programa pod nazivom "Maestro, hvala za sve – neka glazba dalje teče", u znak sjećanja na glazbenika koji je veliki dio svog života posvetio divnom i plemenitom radu za radost i ljepotu čovjeka.


design by Marina Kardum
powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"